O Klubu

Strelski klub Orto je bil ustanovljen 10.5.2000. Dejavnost kluba je usmerjena predvsem v udeležbi na tekmovanjih dinamičnih strelskih disciplin in širjenju strelskega znanja. Ukvarjamo se z vsemi disciplinami praktičnega streljanja; s  pištolo, šibrenico in puško. Poznamo tudi streljanje z lokom, zračnim orožjem, replikami – BB,… Vse kar je povezano s časovno obremenitvijo, ki da tekmovalnosti poseben čar. Nismo samo tekmovalci, smo tudi inštruktorji in trenerji. Radi pridobivamo tudi vsa ostala znanja o strelstvu, orožju, strelivu, balistiki, reloadingu,  zgodovinskih dejstvih, predpisih s področja orožja,… Ni nam tuje niti pisanje člankov, znanstveno in pedagoško delo, fotografija, včasih damo tudi kakšen nasvet, skratka vse, kar nam piše v statutu.  Zavedamo se, da nikoli ne bomo znali ali vedeli vsega, vendar se trudimo, da smo čim boljši. Kvaliteta ima v našem klubu svojo veljavo, temu primerno je pa tudi število članov. Največ klubskih aktivnosti namenjamo treningom, tekmovanjem v praktičnem strelstvu ter aktivnostim na klubskem strelišču.

Iz statuta kluba

Cilj društva je, da člani društva nastopajo v imenu društva in s tem pripomorejo k prepoznavnosti društva in popularizaciji strelskega športa ter širjenju civilne orožne kulture. Ravno tako je cilj društva posredovati in razvijati pri svojih članih razvoj karakternih vrlin, kot so ustvarjalnost, polet, občutek za delo v skupnosti, pripadnost, disciplina, samokritičnost, točnost, prijateljstvo, odgovornost in skromnost, skrb za množičnost in popularizacijo strelskega športa med posamezniki, lokalno skupnostjo, pravnimi osebami in podjetniki, predvsem pa med mladimi ter jih po njihovi prostovoljni odločitvi pritegniti v članstvo. S tem se uresničuje tudi cilj kvalitete vrhunskih strelcev in prizadevanje za dvig tekmovalne uspešnosti pri članih, ki se jih vzgaja v duhu fair-playa in spoštovanja do svoje skupnosti in države. 

Namen društva je uveljavljanje in pospeševanje športnih aktivnosti z združevanjem ljubiteljev strelskega športa, pridobitvijo športnih objektov in opreme, organiziranjem treningov in tekmovanj ter ostalih dejavnosti in nalog društva. Namen društva je tudi omogočanje udeležbo članov društva na internih treningih in treningih v okviru strelskih panožnih zvez ter udeležbo na tekmovanjih strelskih panožnih zvez in ostalih organizatorjev strelskih dogodkov v Republiki Sloveniji in v tujini ter izvajanje vseh aktivnosti društva v skladu s statutom.