H&K MR223

opis

Moderatorji: Andrej Feguš, Jernej Dežman, Boštjan Pavlič

H&K MR223

OdgovorNapisal/-a Boštjan Pavlič » 25 mar 2008, 14:55

Pa je prišla na trg...

Nova puška H&K MR223 v kalibru .223 rem!

Cena?!

[smilie=rofl2.gif] neverjetna!

2850€ [smilie=hmmm.gif] [smilie=nicjasno.gif] [smilie=yucky.gif] Ne vem ravno, če je to cena za spodnjo, ali za tisto z mini optiko, ki so jo imeli razstavljeno...tudi cena na hkpro forumu...4200$...ne vem...komu neki jih bodo prodajali...

2.849.- EUR - MR223
Options:
164.- EUR - Folding Front Sight
184.- EUR - Folding Rear Sight
180.- EUR - Flash Hider
=
3.377.- EUR = 5.182 USD [smilie=slap.gif] Sicer direktna kalkulacija v šibak dolar...ampak vseeno... [smilie=grin.gif]

Pa mislim, da je treba optiko odšteti...

Cena za SL8 x 2!

Oprijem z levo roko je zaradi picatinyjev hudo neugoden, Prvi vtisi so bili bolj [smilie=huh.gif] ....

S tole ceno...ne vem...ne vem...daleč, daleč, daleč nad sprejemljivo...

Bomo videli...mogoče bo imela osnovna različica bolj ugodno ceno, predvsem pa upam, da bodo čim prej naredili malo bolj človeški grip za levo roko (pri desničarjih). Podobno, kot imajo to vsi...JP, Oberland Arms, Sabre Defence,.....sicer lahko na picatiny raile daš tudi oblogo, vendar...zakaj le...

Nekaj več je napisanega tule: http://images.google.si/imgres?imgurl=h ... %26hl%3Dsl

[smilie=noexpression.gif]
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Boštjan Pavlič
strelja legendarno!

Re: H&K MR223

OdgovorNapisal/-a Andrej Feguš » 25 mar 2008, 22:29

Kdo rabi prednji ščitnik cevi v pikatinijih? [smilie=nicjasno.gif] Papirnati komandosi iz naslanjača? [smilie=fighting.gif] Groza sajsamo to stane sigurno 800 eur. Brez tega sranja bi bila že malo bližje realnemu svetu! Pravo razočaranje. Upam, da bodo v prihodnje naredili tudi res športno puško [smilie=please.gif] ne pa neki taktikal super komando kustom nerabni kos! [smilie=slap.gif] [smilie=soldier_w00t.gif]
DVC
Andrej Feguš
strelja kot zmagovalec

OdgovorNapisal/-a Boštjan Pavlič » 26 mar 2008, 07:02

Točno to sem tudi jaz povedal gospodu na štantu H&K na IWA-i, pa me je malo začudeno pogledal....z vprašanjem...zakaj pa [smilie=nicjasno.gif]

Pa sem ga malo povprašal...a niste naredili športne puške?! [smilie=sly.gif] In to v Nemčiji, kjer je kar nekaj restrikcij pri puškah... [smilie=hmmm.gif]

No, potem se je strinjal, da v tej izvedbi morda niti ni tako športna...je pa izgled dober, se je pohvalil. Pa sem mu hitro omenil pomembnost športne učinkovitosti ne Super trooper Tactical Combat igleda! Malo kislo se je nasmehnil in rekel, da bodo kasneje začeli izdelovati tudi plastično oblogo spredaj, brez Picatiny nastavkov oz. z možnostjo dodatne montaže za ročko spodaj...

Cena pa...no comment [smilie=thumbsdown.gif]

Skratka...malce preveč so se filmsko vživeli...

Bomo videli...
Uporabniški avatar
Boštjan Pavlič
strelja legendarno!

OdgovorNapisal/-a Maks Hvalec » 26 mar 2008, 09:24

Piz....... mi gre kr na jok zarad cene [smilie=wavecry.gif] Sem pričakoval skor pol nižjo ceno, tak da zdaj si jo lahk kr zbijem iz glave [smilie=wall.gif]
Samo da poka!!! DVC
Uporabniški avatar
Maks Hvalec
strelja kot izkušen tekmovalec

OdgovorNapisal/-a Boštjan Pavlič » 26 mar 2008, 11:14

Max,

ne se sekirat!

Nmški RD, Fritz Gepphert, je na IWA-i lepo povedal, da se na egun.de dobi skoraj nerabljeno SL8 za 700€!

Torej akcija!

Mogoče bodo pa ceno za MR223 le malce spustili.. [smilie=rofl2.gif]

[smilie=thumbsup.gif]
Uporabniški avatar
Boštjan Pavlič
strelja legendarno!

OdgovorNapisal/-a Maks Hvalec » 26 mar 2008, 11:49

Ma sej vem da je SL8 fantastična, bi mogu enkrat strelat z njo, ker kadar sem jo mel v rokah, mi je dala občutek, da sem premajhn za tako puško [smilie=weakbench.gif] Drugo leto grem sigurno v akcijo, če bo dovolj papirja, samo bo vrjetno najprej šibra padla.

P.S. Boštjan, če sm se zjutraj čudno po telefonu pogovarju se opravičujem, sm bil čist zmešan, ker sem šel šele ob 7h spat [smilie=nicjasno.gif]
Samo da poka!!! DVC
Uporabniški avatar
Maks Hvalec
strelja kot izkušen tekmovalec

OdgovorNapisal/-a Sandi Potočnik » 26 mar 2008, 12:57

kdaj pa bo kaj na sceni napovedani/opevani MR308?
Uporabniški avatar
Sandi Potočnik
poka a nič ne zadane

OdgovorNapisal/-a Boštjan Pavlič » 26 mar 2008, 14:41

Maks, zaenkrat bo SL8 še naprej odlična! Po teži se pa skoraj nič ne razlikuje od MR223.

MR308 pa mogoče naslednje leto, kot pravi proizvajalec...

[smilie=wink.gif]
Uporabniški avatar
Boštjan Pavlič
strelja legendarno!

Vrni se na Standardna

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost