Ob predčasnem odhodu z mesta predsednika NROI bi se rad najiskreneje zahvalil vsem sodnikom SZPS. Ta častna funkcija, ki jo opravljate je vse prevečkrat prezrta in samoumevna, pa vendar vsi vemo, da brez vas, sodnikov, zveza nima smlsla in ne obstoja.
Verjetno se marsikdo sprašuje zakaj sem odstopil. Svoje razloge sem podal na zboru NROI, čeprav nekaterim izmed vas še vedno niso povsem jasni, še manj pa morda utemeljeni. Naj na tem mestu povem, da s funkcije odhajam ponosen in hvaležen vsem, ki so mi pri mojem delu pomagali. Menim, da smo z delom celotne NROI lahko zadovoljni. Morda med opravljanjem funkcije nisem izpolnil vseh pričakovanj, vendar sem se trudil in bil pripravljen sprejemati nasvete, želje in zahteve vseh članov zveze. Na nekaterih področjih sem bil omejen s finančne plati, na nekaterih s pomanjkanjem kadra, na tretjih pa s pomanjkanjem časa. Priznati moram, da sem na nekaterih mestih "zatajil" tudi zaradi pomanjkanja volje, za kar pa gre razloge iskati v nasprotju interesov, ki vladajo v zvezi.
Bil sem deležen očitkov, da sem pod vplivom tako ene kot druge strani, sam pa vem, da sem deloval po lastni vesti, ki pa je le moja in ni last posameznikov znotraj naše organizacije. V takih primerih sem bil morda res na videz bolj naklonjen mnenju manjšine, vendar so bili tudi primeri, ko sem se postavil na stran večine. Kakor koli že, delal sem tako, kot sem mislil da je prav.
Z odhodom z mesta predsednika se nisem odrekel časti, da na tekmah IPSC sodim v skladu s pravili mednarodne konfederacije kar torej pomeni, da se bomo še videvali tako z ene, kot z druge strani "rumene majice".
Hvala vsem, ki ste me podpirali in, ki mi stojite ob strani tudi danes. Hvaležen sem tako gestam kot dejanjem dobre volje in upam, da bomo tudi v prihodnje ostali eden do drugega pošteni in iskreni. Ni vedno lahko biti tisti, ki kritike prejema, vse prelahko pa je biti tisti, ki kritike podaja. Na to me opomnite, če bom v prihodnje kdaj sam delil kritike, ki ne bodo na utemeljene.
Na koncu naj apeliram na vse sodnike, da v skladu s kodeksom časti sodnika NROI podprejo vršilca dolžnosti predsednika NROI ter kasnejšega predsednika te pomembne organizacije.
DVC!

![wavecry [smilie=wavecry.gif]](./images/smilies/wavecry.gif)