Moderatorji: Andrej Feguš, Jernej Dežman, Boštjan Pavlič
kimber napisal/-a:Tudi sam sem bil ''prisiljen'' povabiti policista na kavo, je pa še vedno bolje kot če se povabi k sosedu.

Boštjan Pavlič napisal/-a:Zadeva je pač taka, da so se z uveljavitvijo novega Zakona o orožju pojavile novosti, ki jih do tedaj ni bilo.
Nekatere stvari so z vidika športnega strelca povsem opravičene, nekatere so pa nepotreben balast. In v tem balastu nekateri vidijo možnost zaslužka (država, zdravniki, koncesionarji,...). Res je, da je bila pridobitev orožne listine pred novim Zoro-1 malce preveč ohlapna, vendar je sedaj pa mogoče malce preveč zakomplicirana, prevsem pa stroškovno neprimerna. Pridobitev OL te stane 10x več, kot pred uveljavitvijo. Vsak je pristavil svoj "piskrček" in sedaj je ta zvrst športnega udejstvovanja samo za tiste, ki si lahko že v štartu privoščijo "vstopnico", ki stane okoli 340€ + čas, ki ga porabiš za vsa predavanja, izpite, preglede, prošnje,....
Se je pa mogoče za vprašat, zakaj so tako mile kazni za tiste, ki zakonodaje ne upoštevajo...dejanska kazen je namreč 100€! :evil:
Uradni prosilec pa plača okoli 340€ in vsaj ca. tri mesece časa, da sploh lahko dobi nabavno dovoljenje za nakup kosa...šele nakup...ki je pa od ca. 600€ in navzgor... :roll:
Da ne omenjam predloga Biserov z MNZ oz. kasneje uzakonjene določbe, da moraš (če že poseduješ npr. pištolo), če kupiš drug kos (puško, šibrenica), ponovno na nekoliko krajši del izpita o varnem rokovanju, da ti nekdo potrdi (spet je potrebno plačati :twisted: ), da znaš varno rokovat tudi s tistim kosom. Tako pač trenutno je...in temu se je potrebno prilagajat...
:wink:
in naši represivni organi bodo takoj zavrteli kolesje.![wink [smilie=wink.gif]](./images/smilies/wink.gif)
Rok Skupek napisal/-a:Vi "športni" strelci ste pa super al kaj? Čisto iste probleme imate, kot so med lovci. Sem bil na večih tekmah (za precizno streljanje) in sem videl situacijo.
Tako da ne se delat zlate ker niste.
kar je med lovci dokaj pogosto. Na srečo se tudi v vaših vrstah zadeve spreminjajo na bolje kar je pohvalno. Bo pač potrebno še nekaj časa, da se generacija zamenja.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost